A levendula gyógyhatásai:
A levendula az egyik legsokoldalúbban használt nagyon finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény napjainkban is. A francia levendulát (Lavandula Angustifolia) régóta alkalmazza az aromaterápia, mivel az egyik legsokoldalúbban alkalmazható illóolaj: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, baktérium és vírusölő, antidepresszáns hatással bírhat. Nem utolsó sorban elűzi a rovarokat is. A levendula talán egyik legismertebb hatása, hogy idegnyugtató és lazító, éppen ezért remekül lehet alkalmazni stressz és fejfájás esetén is
A szörpöm:
Gyönyörű, természetes színét a gyógyhatásáról is jól ismert, orvosi levendulából nyertem ki. A növény erős, fűszeres ízét, a citrom teszi bársonyossá, harmonikussá.
Levendula szörp a gaszronómiában:
- Kekszek ízesítésére, lágyabb ízű levendulás keksz készíthető szörppel, mintha levendulavirágokat tennénk a tésztába
- madártejet ízesíthetünk vele
- édesíthetünk vele sós ételeket is
- meglocsolhatjuk sütés előtt a csirkemellet vagy a sertésszüzet, arról nem is beszélve, hogy a mártások, szószok is érdekesebbé válhatnak, ha egypár cseppet adunk hozzájuk.
A levendula szörpöt, személyes tapasztalatom alapján, ajánlom még:
- Earl Grey teába
- Étcsokoládé mellé, szörp formájában
- Presszó kávéba
- Rose fröccsbe, processóba
- Vadpörkölt megbolondítható egy cseppel
- A legjobb természetes gyógyír másnaposságra
Összetétel:
Fogyasztási javaslat:
Űrtaltalom:
nettó ml
Fogyasztói ár:
Ft
TÜNDERELLA
GYÓGYNÖVÉNYSZÖRP