Kellemes illatú, bódító, légiesen könnyű virág és ha megkóstoljuk, finom is. Az egészségre számos jótékony hatása van. Jó köhögéscsillapító, enyhe vízhajtó és hashajtóként is alkalmazzák. Legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a gyomorsav termelést, ezért eredményesen használható reflux betegségre.
Akác a gaszronómiában:
- íze édes, mézes
- fagylaltokba, desszertekbe, koktélokba is használják
- fánk és palacsinta készítésénél ízesítőként a tésztába keverhetjük
Az akácvirág szörpöt, személyes tapasztalat alapján ajánlom:
- szálas zöld -és menta tea ízesítésére
- friss vegyes salátába, olívaolajjal, fokhagymával, esetleg balzsamecettel párosítva
Fogyasztását ajánlom, az immunrendszert gyengítő, hideg téli hónapokban, meleg teába téve
Összetétel:
Fogyasztási javaslat:
Űrtartalom:
nettó ml
Fogyasztói ár:
Ft
TÜNDERELLA
GYÓGYNÖVÉNYSZÖRP